Iran ram cung ah hin hlan lio Iraq ram cung ah idohnak bantuk kha aphan lai lo tiah chim khawh asi ti lo,

2015 Iran Nuclear Deal nun ter than timh in US President Joe Biden administration nih hma alak, Iran nih hin uranium enrichment an kalpi lio ngai ngai, UK, US, EU & Germany hna nih Iran nih Nuclear Weapons ngei ding in bia tak tein an kalpi/tlik in an tlipi ko tiah, G-20 2021 ah an chim hna cang, Iran’s Supreme National Security Council cu nihin November 3 meeting ngeih nak ah cun, US President Joe Biden & Washington nih bia fiang angeih lo ah cun, Nuclear Talks ngeih an tim lo tiah fiang deuh in a chim cang, zei bantuk thil zong kan cung ah rak phan ko hmanh ah ka zei poi tilo tiin letnak cathanh atuah.

US President Joe Biden nih hin amah nih hin power a ngei tlawm ngai guarantees zeihmanh akan pek khawh lo, ibiakchawnhnak ah hin kan bia ning tein kan dir/status quo asi ah cun ibiakchawnhnak ngeih lo atha deuh ko ati ve fawn cang, Iranian top nuclear negotiator Ali Bagheri-Kani hmang in tu zar ah hin Nuclear Talks can November thla dongh zeitik ni dah timi phuan asi ko lai, Arpil ah khan Nuclear Talks ngeih asi, Vienna ah min tial ram 6 hna he Donald Trump nih a chuah tak hnu ah ichawnhnak angei ko nain, Iran nih presidential election June ah an ngei than caah anti-Western hardliner Ebrahim Raisi cu thim asi tik ah ibiakchawnh kho lo khi asi, mah caah cun Iran nih ibiak an duh lo ah cun an cung ah zei thil emaw aphan te ko lai tiin G-20 lio ah khan chim asi cang.

Israel nih Syria ah bomb an thlak, Syrian state TV report ning in, Israel nih van sang in Missile zei maw zat he anrak kah than hawi cang, aerial attack ah Iran le US Nuclear deal ah ibiaknak ding ah buainak he asi lio ah, US nih Iran kap khawh ding dirhmun ah adir ko cang fawn, Iran zong nih President Joe Biden cu achim ning bia kh akalpi lo ah cun tiin ibiakchawnh lo ding in ahrocer peng ve fawn, Israel nih Syrian capital of Damascus pawng ah an kap hna cang fawn, mah caah cun Iran cung ah hin zei thil dah aphan te laic him khawh asi ti lo, Israeli officials hna holh bak lo in a um fawn khi asi.